Filozofia noastra
Echipa noastră de specialişti se remarcă prin profesionalism şi capacitatea de a răspunde prompt oricărei probleme stomatologice tuturor pacienţilor care ne calcă pragul. Clinica Evrika Dent oferă o gamă largă de tratamente stomatologice începând de la profilaxie, odontoterapie restauratoare până la chirurgie orală şi implantologie, endodonţie la microscop, protetică dentară, parodontologie, ortodonţie, stomatologie pediatrică.
Chirurgie orala si implantologie
Cea mai frecventă manoperă de chirurgie orală realizată în cabinetul de medicină dentară o reprezintă extracţia dentară. Aceasta se impune de regulă atunci când dintele suferă distrucţii masive cauzate de caria dentară sau o mobilitate excesivă în cazul bolii parodontale.
O situaţie aparte este cea a molarului de minte care necesită de cele mai multe ori extracţia datorită tulburărilor provocate fie prin distrugerea acestuia de către carie, fie prin rămânerea lui inclus in os.
Ulterior, după extracţia unui dinte, in funcţie de statusul pacientului şi de necesitatea de protezare se poate opta pentru inserarea unui implant dentar ce va reda atât funcţia masticatorie cât şi pe cea estetică.
Alte manopere de chirurgie orală implică îndepărtarea chisturilor, a granuloamelor apicale, rezectii apicale, intervenţii asupra altor dinţi incluşi. Implantologia este de asemenea o ramură a chirurgiei orale care înlocuieşte “rădăcina extrasă”
Indicaţii postextracţionale
-
pansamentul supraalveolar va fi menţinut timp de o oră de la extracţie
-
în ziua extracţiei se recomandă o dietă semilichidă, la temperatura camerei, masticaţia efectuându-se pe zona opusă dintelui extras
-
se vor evita produsele lactate, clătirea gurii şi consumul de băuturi carbogazoase în primele zile după extracţie
-
se pot efectua clătiri uşoare cu apă de gura ce conţine clorhexidină după 1 zi de la extracţie sau puteti utiliya spray-uri orale cu proprietăţi antiseptice
-
periajul se va efectua în dimineaţa următoare zilei extracţiei cu mişcări blânde pentru a nu leza zona extracţiei
-
în zilele următoare puteţi întâmpina edem, durere, precum şi dificultăţi în deschiderea gurii
Endodontie la microscop
Endodonţia este ramura stomatologiei care se ocupă de tratamentul canalelor radiculare. Prin evoluţia cariei , aceasta poate ajunge la nervul dintelui determinând durere. Astfel, este necesară intervenţia la nivelul canalelor radiculare prin eliminarea ţesuturilor infectate şi restaurarea ulterioară a dintelui.La Evrika Dent oferim tratament endodontic la cele mai înalte standarde actuale cu ajutorul microscopului dentar ce oferă medicilor “ochi de vultur”.
La nivel mondial, în practica actuală se consideră că un tratament endodontic corect poate fi efectuat numai cu ajutorul microscopului dentar. Acesta presupune o magnificaţie şi o iluminare a sistemului de canale dentare ceea ce permite operatorului să observe până şi cele mai mici detalii din interiorul dintelui. Toate acestea cresc şansele de reuşită pentru un tratament 100% corect. Se spune că tratamentul unor rădăcini dentare corect din prima are longevitatea unui implant dentar.
Ortodontie
Tratamentul ortodontic are ca scop alinierea dinţilor şi realizarea unei muşcături stabile cu scopul de a garanta atât o funcţionare corectă a aparatului dento-maxilar printr-o masticaţie eficientă precum şi obţinerea unui zâmbet plăcut fără înghesuiri sau spaţieri dentare.
Tratamentul afecţiunilor ortodontice poate fi realizat la aproape orice vârstă utilizând aparate dentare mobile (în cazul copiilor) precum şi o gamă variată de aparate ortodontice fixe.
Deşi durata tratamentului se întinde pe o perioadă mai lungă decât celelalte tratamente stomatologie, îndreptarea dinţilor cu ajutorul aparatelor ortodontice este o manoperă neinvazivă şi biologică, fiind recomandată cu încredere.
Parodontologie si profilaxia bolii parodontale
Boala parodontală este o afecţiune dentară, cauzată în principal de bacterii, ce duce la distrugerea ţesuturilor care menţin dintele în os, fiind urmată de pierderea dinţilor în lipsa tratamentului. Acest tip de afecţiune are o legătură strânsă cu starea generală de sănătate fiind influenţată de anumite afecţiuni precum bolile cardiovasculare sau diabetul zaharat, dar şi cu obiceiurile cotidiene de igienizare ( periajul de 2 ori pe zi, folosirea aţei dentare, a apei de gură, a duşului bucal scad semnificativ riscul apariţiei bolii parodontale).
În funcţie de stadiul bolii tratamentul poate fi reprezentat de igienizări periodice şi chiuretarea ţesuturilor bolnave de la nivelul rădăcinii până la intervenţii de chirurgie parodontală.
Protetica dentara
Odată cu distrugerea dinţilor sau pierderea acestora se impune restarurarea protetică pentru a obţine o masticaţie eficientă a alimentelor şi refacerea funcţiei estetice a zâmbetului dumneavoastră.
În funcţie de fiecare situaţie, protetica dentară actuală oferă o gamă largă de restaurări ce cuprind atât restaurări fixe, cât şi mobilizabile.
Restaurările dentare fixe uzuale cuprind coroane, punţi, precum şi lucrări de fineţe maximă ca faţetele dentare şi incrustaţiile. Lucrările protetice mobile sunt reprezentate de protezele scheletate şi cele totale.
Vă aşteptăm în cabinet pentru a afla despre materialele posibile din care pot fi realizate lucrările dentare/protezele.
Stomatologie pediatrica
Echipa Evrika consideră ca vizita la medicul stomatolog a celor mici are o importanţă aparte şi dictează modul în care aceştia se vor adresa medicului stomatolog în viaţa de adult.
Prima vizită a copiilor la medicul dentist trebuie efectuată încă de la apariţia primului dinte de lapte, deoarece sănătatea acestor dinţi temporari va influenţa sănătatea dinţilor permanenţi şi se va evita apariţia problemelor dentare la vârsta adultă.
Intr-o atmosferă calmă şi prietenoasă oferim prichindeilor servicii stomatologice de calitate, precum şi sfaturi utile părinţilor pentru o eventuală prevenţie a afecţiunilor dentare ale celor mici.